innovatief in energiebesparing
Hoofdstraat 35, Diever  |  0521-591994  | Contact

Euronics

Verduurzaming

Innovatief in energiebesparing

Innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen zit Installatiebedrijf Dick Sjabbens in de genen. We werken graag met de nieuwste oplossingen op het gebied van duurzaamheid.

Innovatie vanuit het hart

Bij nieuwbouw is energieneutraal bouwen een interessante uitdaging waarvoor vele toepassingen mogelijk zijn. Ook bij bestaande woningen zijn legio duurzame oplossing toe te passen. De medewerkers zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen u adviseren wat het beste bij u past. We kijken naar de gebruiksintensiteit, het gebruiksgemak, comfort en het energieverbruik.

Wij tonen een aantal oplossingen voor een comfortabel, energiezuinig of (bijna) energieneutraal, nul op de meter advies. Met deze bespaaroplossingen zijn het wooncomfort, het binnenklimaat en de energiezuinigheid sterk te verbeteren. Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag.

Aardwarmte

Met een warmtepomp kan een woning zonder gasaansluiting worden verwarmd en gekoeld. Met name de koeling gaat een steeds belangrijke rol spelen in de nieuwbouwwoning. De eisen vanuit de EPC worden hoger wat een positieve bijdrage oplevert aan benodigde energie voor het verwarmen van een woonhuis. Echter is de keerzijde dat de interne warmtelast in de zomer ook omhoog gaat.  Naast dat koelen goed is voor het “opladen” van de bron, geeft het een hoog comfort in de zomerperiode.

Het ontwerpen van een bodemenergiesysteem, ook wel aardwarmtesysteem, vergt veel specifieke kennis en kwaliteiten. Installatiebedrijf Dick Sjabbens heeft de afgelopen 10 jaar veel systemen mogen realiseren. Vanaf dag 1 zag Arend Sjabbens in dat diepte boringen zorgen voor een hoger rendement vanuit de warmtepomp. Veel belangrijker nog, een goed bronontwerp zorgt voor een levenslange energievoorziening onder uw eigen voeten vandaan”.

Voor het ontwerpen, engineering, realisatie en beheren van een warmtepomp met een bodemenergiesysteem moet je in Nederland vanaf oktober 2014 gecertificeerd zijn. Deze regels zijn opgesteld om de kwaliteit en de prestatie te waarborgen. Installatiebedrijf Dick Sjabbens beschikt over de benodigde diploma’s en bijbehorende certificaten en zijn door de rijksoverheid erkend.

Pv-zonnepanelen

Met pv-panelen kan duurzame elektriciteit opgewekt worden uit zonlicht. Niet-verbruikte elektriciteit wordt geleverd aan het net en verrekend met de energienota.
Er zijn verschillende typen zonnepanelen waarover wij u graag adviseren.

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt de gratis duurzame energie van de zon voor het verwarmen van water voor de badkamer en keuken. De zonne-energie wordt opgewekt door zonnecollectoren op het dak waarin water door de zon wordt verwarmd.

Cv-ketel met extra warmtewisselaar

Warmte van de rookgasafvoer kan gebruikt worden om koud tapwater voor te verwarmen. De extra warmtewisselaar wordt boven de ketel gemonteerd en rechtstreeks aangesloten op de rookgasafvoer door de gevel of het dak. Hiermee kan slim gas en water bespaard worden.

Temperatuurregeling per vertrek

Door per vertrek de temperatuur te regelen zijn besparingen op de energiekosten tot 30 procent mogelijk. De temperatuurregeling gebeurt draadloos via een centraal bedieningspaneel.

Energiezuinig (vaat)wassen en drogen

Door (vaat)wasmachines aan te sluiten op de warmwaterleiding of een hotfillvoorschakelapparaat, kan aanzienlijk op energiekosten bespaard worden. Ook voor het drogen zijn energiezuinige alternatieven zoals warmtepompdrogers.

Decentrale balansventilatie

Balansventilatie voert evenveel buitenlucht toe als binnenlucht af. Gecombineerd met radiatorverwarming ontstaat een systeem dat vertrekken ventileert én verwarmt. De warmte uit de afgezogen binnenlucht wordt hierbij teruggewonnen.

Lagetemperatuurverwarming

Voor redelijk geïsoleerde woningen is vloer- en/of wandverwarming de meest comfortabele en energiezuinige verwarming. Met de lage aanvoer- en retourtemperatuur zijn in combinatie met een warmtepomp besparingen op de energiekosten mogelijk tot 40 procent.

Elektrische warmtepomp

Elektrische warmtepompen onttrekken warmte uit duurzame energiebronnen als de lucht, de aardbodem en het grondwater. Via een warmtewisselaar wordt de warmte afgegeven aan het water voor ruimteverwarming of tapwater. Ook kunnen ruimtes hiermee gekoeld worden. De warmtepompboiler kan water opwarmen met warmte uit de ventilatielucht.